LAS- / PLAATWERKCURSUS VOOR GEVORDERDEN

Een carrosseriedeel kan zich ook in een zodanige slechte staat bevinden, dat een plaatje inlassen geen soulaas biedt. Het kan ook voorkomen dat u een bepaald carrosseriedeel ingrijpend wilt wijzigen. Laten restaureren/wijzigen zou een oplossing zijn, maar wel een hele dure.

 

Zelf doen is veel leuker, geeft meer voldoening en kost minder. Mobylas organiseert hietoe een speciale las-/plaatwerkcursus waarin cursisten, die de MOBYLAS beginnerslascursus hebben gevolgd of anderszins ervaring met lassen hebben, zich de beginselen van het plaatwerken eigen kunnen maken. Carosseriedelen restaureren leer je op de las-/plaatwerkcursus van MOBYLAS. Want de cursussen van MOBYLAS zijn zeer praktisch gericht op het repareren van de autocarosserie. Deelnemers aan de cursus kunnen eigen carrosseriedelen meebrengen om daaraan te werken.

Mobylas verzorgt elke maand een gedegen las-plaatwerkcursus voor gevorderden. In een tweedaagse krijgen vier tot vijf cursisten een praktische inleiding tot plaatwerken. De cursus wordt ook verzorgd in Bochum. (ruim 1 uur rijden achter Arnhem) Naast het basisprogramma zijn er vele mogelijkheden om persoonlijke voorkeuren te oefenen. De cursus wordt gegeven onder leiding van Norbert Wennink, vaste medewerker van las- en plaatwerkrubriek in het magazine 'Klassiek en Techniek'.

De doelen van de lascursus
voor gevorderden zijn de volgende:

  • De cursist kan zelf met eenvoudige middelen
    carrosseriedelen fabriceren/reconstrueren

  • De cursist kan zelfstandig
    beschadigde carrosseriedelen herstellen
 
PLUS:
Door de cursus ben je bovendien in staat:

De kwaliteit van uitbesteed restauratiewerk beter te beoordelen
De tijd en kosten van restauratiewerk beter in te schatten
Beter te bepalen welk gereedschap/materiaal voor bepaalde werkzaamheden benodigd zijn
Je cursusgeld terug te verdienen

De kosten voor de totale las-/plaatwerkcursus bedragen euro  385,00 (inclusief koffie en een warme lunch) voor een tweedaagse workshop. (zaterdag / zondag of vrijdag / zaterdag)

Klik hier als u belangstelling heeft voor deelname