BEGINNERS LASCURSUS VOOR AUTO / MOTORHOBBYISTEN

Vertoont uw klassieker ook van die vervelende plaatwerkproblemen? Roestgaten, doorgeroeste dorpels, beschadigde bodemplaten, doorgeroeste raamstijlen of deuren. Hoe lost u dat dan op? Een plaatje onder de bodem popnagelen? Roest behandelen met een of ander lapmiddel? Een deuk volsmeren met polyester? En vervolgens dik in de verf, al dan niet voorafgegaan door zinkspray. Wat is het resultaat van al deze inspanningen: de APK-slachtbank! U kunt de beschadigingen natuurlijk ook door een professioneel bedrijf laten repareren, maar daar hangt dan wel een fiks prijskaartje aan.

Misschien toch meer iets voor de gevorderdencursus...

Maar het kan ook anders. De problemen zelf deskundig aanpakken. Een roestig stuk carosserie wordt daarbij weggeknipt of uitgeslepen, zodanig dat alle roest verdwenen is. Nu moet alleen het ontstane gat nog gedicht worden. Hoe moet dat dan? Door middel van het inlassen van een plaat of plaatje. Mits deskundig aangebracht is dat natuurlijk een veel betere en duurzamere oplossing. En het is minder ingewikkeld dan je zou denken. Je hoeft alleen maar te leren lassen. En carosseriedelen lassen leer je op de lascursussen van MOBYLAS. Want de cursussen van MOBYLAS zijn zeer praktisch gericht op het repareren van de autocarosserie.

Mobylas verzorgt elke maand een gedegen lascursussen voor beginners. Deze worden georganiseerd op vrijdag / zaterdag of zaterdag / zondag. De cursus vindt plaats in een goed ingerichte werkplaats in Bochum.(ca 1 uur rijden achter Arnhem) Op dit moment heeft Norbert zijn werkplaats daar ingericht in verband met met een grote klus. De lascursus wordt gegeven onder leiding van Norbert Wennink, vaste medewerker van de las- en plaatwerkrubriek in het magazine 'Klassiek en Techniek'.

De doelen van de lascursus voor beginners zijn de volgende:

'Lasangst' wegnemen
De cursist leert de meest gangbare vormen van CO2-lassen
De cursist is na afloop in staat om de meest voorkomende laswerkzaamheden zelfstandig uit te voeren.

PLUS:
Door de cursus ben je bovendien in staat:

De kwaliteit van uitbesteed restauratiewerk beter te beoordelen
De tijd en kosten van restauratiewerk beter in te schatten
Beter te bepalen welk gereedschap/materiaal voor bepaalde werkzaamheden benodigd zijn
Je cursusgeld terug te verdienen

De kosten voor de totale beginnerscursus bedragen 285,00 euro (inclusief koffie en een warme lunch).

Klik hier als u belangstelling heeft voor deelname